Inspiration

Tildækning af massage klienter

Mens vi venter på DM i Massage 2020 har Dansk massageforbund lånt udvalgte artikler fra Tengbjerg Massørskoles MassørNyt.

Tildækning af massageklinter handler om at kunne tildække klienten så vedkommende føler sig sikker, varm og tilpas. Kun den kropsdel der er afdækket bliver masseret. Det giver også massageterapeuten frihed til at massere alle dele af kroppen uden at blive belastet af tøj.

Ved hjælp af god tildækning arbejder massageterapeuten kun på den del af kroppen, der er afdækket – for eksempel klientens ryg, arm eller ben, mens resten af ​​kroppen er dækket til. Klientens intime områder er altid tildækket. På den måde opretholder massageterapeuten en professionel og etisk praksis, samtidig med at man undgår forlegenhed for klienten eller sig selv.

Et tegn på en erfaren massageterapeut er, at han eller hun håndterer tildækning på en hurtig, dygtig måde, der får klienten til at føle dig sikker og komfortabel. Faktisk bemærker man det måske ikke engang, fordi de håndterer alt og fortæller klienten, hvis klienten skal gøre noget, som f.eks. giver Terapeuten klienten præcise instruktioner, så vedkommende ved, hvad der sker, og hvad der forventes af vedkommende.

Et elektrisk varmetæppe på massagebriksen tændes ofte for at hjælpe klienten med at holde varmen. Rumtemperaturen skal også være varm nok til at klienten er komfortabel, minimum 22 grader og gerne lidt højere for de fleste modtagere. Hvis klienten overophedes, kan vedkommende bede massageterapeuten om at slukke for varmetæppet eller tage et tæppe af. Hvis klienten er for kold, bør vedkommende altid kunne få et ekstra tæppe over sig. 

I nedenstående video kan danske massører få nogle gode ideer hvordan man kan tildække sine klienter på en smart måde.

https://youtu.be/AicKVGNG4QU

 

Læs om vores uddannelser til Massør og Sportsmassør

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på Instagram og find mere inspiration

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på  Twitter og find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.