Inspiration

Principper for massage

Mens vi venter på DM i Massage 2020 har Dansk massageforbund lånt udvalgte artikler fra Tengbjerg Massørskoles MassørNyt.

Det mest vigtige, når man masserer er, at passe godt på sig selv og sit helbred. Derfor er det af stor betydning, at man står ordentligt og er i god balance. Fødderne skal være i en behagelig afstand fra hinanden, og ryggen holdes rank, samtidig med at man holder sig så tæt til briksen som muligt for at undgå unødige belastninger.

For ikke at blive udmattet under udførelsen af massage, er det vigtigt at holde armene strakte og i stedet bruge kroppens vægt, når der skal trykkes.

Hvis der bruges olier, skal man sørge for at dosere den rigtige mængde. Bruger man for meget, mister man greb og kontrol. Bruges der for lidt vil det forårsage ømhed, og man vil uvilkårligt trække i patientens eventuelle behåring. Disse træk og ryk i behåringen er ubehagelige, for ikke at sige smertefulde, og vil ofte forårsage småinfektioner i hårsækkene. Brug derfor lidt olie men tit, indtil den rigtige mængde er opnået. Kom altid først olien på hænderne og gnid dem derefter mod hinanden, for at varme olien op. Dette fordi olier oftest er kolde og ubehagelige for patienten. Husk! Den første patientkontakt er yderst vigtigt for resten af behandlingen.

Denne første kontakt skal virke troværdig, skabe tryghed samt udstråle kompetence.

 

Hvordan gives massage?

Når der masseres, er det vigtigt at finde det rigtige tryk. Dette tryk kan variere meget fra patient til patient. Start derfor blødt og øg langsomt trykket. Retningen er også meget vigtig, for at massagen får den rigtige/ønskede effekt. Hovedreglen er, at der masseres mod hjertet, for at understøtte veneklapperne og lymfesystemet, som jo fjerner affaldsstofferne fra vævene. Massagen bør imidlertid ikke kun udføres i længderetningen, da bløddelene ikke kun ligger i denne retning. Den bedste effekt, er en kombination af de forskellige teknikker.

 

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Læs om vores uddannelser til Massør og Sportsmassør

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på Instagram og find mere inspiration

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på  Twitter og find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.