InspirationNyhed

Trends i Massageverdenen

Det giver god mening at følge med i hvad der rør sig i udlandet med hensyn til trends og massageværktøjer. Dels for at blive inspireret, men også for at imødekomme det vores klienter efterspørger i fremtiden.

Det amerikanske blad Massage Magazine har i 2018 lavet en undersøgelse af netop disse trends.

Her er de 5 mest efterspurgte behandlingsmetoder.

 

Myofascial release (også kendt som MFR)

Myofascial Release er en behandlingsform hvor der arbejdes med bindevævsstruktur. Bindevævsstrukturen er de lag som omslutter muskler, organer osv. Det yderste lag bindevæv bliver meget nemt påvirket af udefrakommende ting som kan skabe traume i vævet som f.eks. slag, skader og arvæv. De her traumer skaber spændinger i vævet, hvilket resulterer i de symptomer man kender som spændte og ømme muskler. Mindre “synlige” effekter er nedsat blodcirkulation til de påvirkede områder.

 

Udstrækning

Hvis ikke man laver udstrækning regelmæssigt, bliver musklerne for stramme, og man mister fleksibilitet i en lang række bevægelser i led og muskler. Vi bliver alle sammen mere stive med alderen, og det kan lægge en dæmper på en aktiv livsstil, og i værste fald forhindre diverse dagligdags aktiviteter. Regelmæssig udstrækning vedligeholder en bred vifte af bevægelser, der gør de daglige aktiviteter lettere, og hvis man er aktiv, kan det forhindre en lang række skader.

 

Dybde Massage

Dybde massage er en form for fysiurgisk-massage, som fokuserer på infiltreret muskulatur. Behandleren bruger dybe tryk og han eller hun arbejder på grænsen af smertetærsklen så åndedrættet spiller en væsentlig rolle. Dybde Massage er en form for massage terapi, der fokuserer på de dybere lag af muskler. Nogle af massagegrebene er de samme som dem, der anvendes i klassisk massage terapi, men bevægelsen er langsommere og trykket er dybere og koncentreres på områder med spændinger og smerte for at nå sub-lag af muskler og fascia (bindevæv omkringliggende muskler).

 

Elastisk Tapning

Elastisk taping bliver brugt til at genoprette musklernes funktion. Musklerne bliver afslappede, så langvarige infiltrationer løsnes. Desuden er tapen god mod kramper og muskeltræthed. Tapen kan også stimulerer blod- og lymfekredsløbet. Når musklen bevæges, fjernes blå mærker og væskeansamlinger under huden. Elastisk taping virker mod smerter, da disse undertrykkes neurologisk, når tapen sættes på det påvirkede område. Elastisk taping kan også bruge hvis noget er gået ud af led. Tapen vil være med til at gendanne bindevævet og leddet omkring musklerne.

 

Medicinsk massage (Skadesterapi)

Skadesterapi handler om at kunne stille diagnoser, give manuel behandling og instruere i relevant genoptræning. Formålet med skadesterapi er at forbedre massagebehandlingerne gennem brugen af testning og diagnosticering. Desuden har behandlerne kendskab til relevant genoptræning og flere behandlingsteknikker heriblandt brugen af triggerpunkter, Muskelenergiteknikker og massage med tørre greb.

Tengbjerg MasterClass lavede i 2016 en lignende undersøgelse, her var Cupping særligt populært blandt både klienter og behandlere. Desuden var efterspørgslen på Thai Yoga Massage og StoleMassage fremadstormende. Hvilket i dag gør at Tengbjerg Massørskole kan tilbyde alle ovenstående kurser.

 

Tengbjerg Massørskole kan du lære både Sportsmassage og klassisk fysiurgisk massage samt alle ovenstående metoder. Find andre branchegodkendte skoler her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration

Følg skolen på Twitter og find mere inspiration

Tilmeld dig og læs mere om Danmarksmesterskaberne i Massage her.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.