Inspiration

10 forskellige massagemetoder

Der findes et utal af forskellige former for massage. Få et overblik over, hvad de mest udbredte er herhjemme, og hvilken typer der passer bedst til dit behov. Herunder kan du læse om de 10 forskellige massagemetoder.

1. Bindevævsmassage

Bindevævsmassage har fokus på bindevævet frem for musklerne som den klassiske massage. Det er en blid massageform, som kan afhjælpe spændinger og smerter i blandt andet ryggen. Særlig god ved spændinger og stivhed. Læs en artikel om bindevævsmassage her.

2. Fysiurgisk massage

Klassisk massage med olie eller creme. Har fokus på muskelspændinger og på at forebygge og lindre lidelser i bevægeapparatet. Den fysiurgiske massage er god ved overbelastningsskader, muskelspændinger, ømhed, træthed, stress og stivhed. Den kan øge heling og fremme restitution i et overbelastet område. Læs en artikel om fysiurgisk massage her.

3. Sportsmassage

En sportsmassage er en variant af den fysiurgiske massage, som har fokus på at løsne op i dine muskler, bearbejde ømhed og stivhed og fjerne syre og affaldsstoffer. Læs om skolens uddannelse til sportsmassør her.

4. Triggerpunktsmassage

I triggerpunktmassage laver massøren et tryk direkte på dit ømme punkt i 10-20 sekunder af gangen. Det frigiver hormoner, smertelindrer og afspænder. Det er f.eks. gavnligt ved skinnebensbetændelse, løberknæ iskiassmerter, lændesmerter, musearm og tennisalbue. Triggerpunktsmassage indgår ofte som en del af en fysiurgisk (sports) massage. Triggerpunktsmassage indgår i skolens skadesterapikursus.

5. Hot Stone massage

Massage med varme sten, der har ligget i 57 grader varmt vand. De runde, flade sten bruges som redskab til at øge dybden og virkningen af massagen. Det øger blodcirkulationen og giver god smertelindring ved nerve- og muskelsmerter. Læs mere her.

6. Thai Yoga Massage

Thai yoga massage er en alsidig massageteknik der arbejder med alle bevægeapparatet dele, dvs. muskler, led og bindevæv. I denne massageteknik er både behandler og modtager påklædt, og du skal derfor have løstsiddende og afslappet tøj på. Læs om Thai Yoga Massage her. 

7. Tui Na Massage

Tui Na massage er en kinesisk massagemetode hvor massøren bruger specielle håndteknikker og det er disse særlige teknikker der adskiller Tui Na massage fra andre massage former. Håndteknikkerne bruges til at genskabe den optimale struktur i kroppens led, bl.a. nakke, skulder, rygsøjle og hofte, knæ og ankler så der igen skabes frit flow og mobilitet i kroppen. Læs evt. denne artikel om Tui Na Massage.

8. Shiatsu Massage

Shiatsu er Japansk, men er egentlig en blanding af forskellige behandlingstekniker, som fortrinsvis stammer fra Kina. Disse teknikker, er healing, akupressur og do-in, alt sammen oprindeligt ældgamle kinesiske behandlingsformer. Læs mere her.

9. Stole Massage

Den klassiske Stole massage er inspireret Shiatsu og er særdeles velegnet til firmamassage, da det er nemt og hurtigt, da kunden ikke behøver at tage tøjet af, og blive fedtet ind i olie som ved almindelig massage. Stole massage kan også gøres som fysiurgisk massage. Læs en artikel her om Stolemassage.

10. Akupressur Massage

Akupressur er sikkert den ældste behandlingsform der findes. Alle kender til at spænde i en muskel og refleksmæssigt trykke på stedet. Akupressur arbjeder med den samme teori og principper som akupunktur. Læs mere om akupressur her.

 

Ovenstående 10 forskellige massagemetoder kan man som regel opleve ved DM i Massageog ved VM i Massage

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg DM i Massage Grundlæggeren Jeppe Tengbjerg på Instagram og find mere inspiration

Følg DM i Massage Grundlæggeren Jeppe Tengbjerg på Twitter og find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.