Nyhed

Preben Hye til EM i Massage

I denne artikel i har Tengbjerg Massørskole og MassørNyt bedt den danske mester i Massage fra 2016 Preben Hye, om at fortælle sin historie og om sin seneste oplevelser ved EM i Massage i starten af denne måned. På artiklens billede trykker Preben Hye hånd med den nykårede Europamester i Massage 2019.

Hej,

Mit navn er Preben og jeg er 53 år. Jeg bor Haderslev sammen med min kone og har to voksne piger. 

Min interesse for massage startede da jeg var helt lille, hvor min fars onkel tryllede med sine hænder. Når jeg fik lov, sad jeg og så fascineret til når han lagde hænderne på folk som dårligt kunne kravle ind ad døren, men som tilsyneladende havde det godt når de gik igen. 

Jeg husker, at han forklarede, fortalte og bad, om at holde godt øje med hvad han lavede. Der gik hele 3 år før han lod mig prøve at røre ved en ryg. 

Da jeg blev ældre, var jeg fortsat interesseret i, hvad man kunne udrette med sine hænder. Jeg tog derfor i 80’erne på højskoleophold, hvor jeg tog de første kurser i idræt og skadesbehandling. Jeg begyndte at massere på fritidsbasis. 

Samtidig brugte jeg selv massagen som afspænding og velvære på egen krop hvor jeg sugede alt viden til mig. 

Der kom til at gå en del år inden det blev min levevej. 

Jeg blev uddannet pølsemager og butiksslagter. Dette fag var jeg indenfor i mange år men have sideløbende altid massagen i baghånden og baghovedet. 

I 1999 tog jeg min uddannelse som fysiologisk massør. I 2012 blev denne uddannelse udvidet med en terapeutisk overbygning og siden er det gået slag i slag. Jeg har udvidet min viden og dygtig gjort mig hvert år med forskellige kurser og teknikker. I mange år har jeg været frivillig instruktør +og behandler i et motionscenter. 

Jeg blev selvstændig massør i egen klinik i 2008. 

I 2016 blev der for første gang arrangeret DM i Massage. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at deltage. Jeg drog derfor til Næstved en fredag og kom hjem som DM-mester, om søndagen. 

Det var en kanon oplevelse. 

Efterfølgende har Jeppe Tengbjerg og Den Internationale Massage Forening(IMA) også arrangeret VM i Danmark 2 gange (2017 og 2018)

Det er nogle rigtig gode arrangementer hvor fagligheden er i højsædet. Det sammenhold vi har, omkring en fælles interesse er helt fantastisk. Der er så mange dygtige kollegaer og det er meget fascinerende at se teknikker og forskellige metoder fra forskellige lande. Den viden og teknik som folk er villige til at vise men også dele med hinanden er virkelig unikt. 

Senest her i marts har jeg deltaget ved EM i byen Spilamberto i Italien. Byen er en hyggelig gammel by med kultur og seværdigheder som er værd at opleve. Jeg valgte at kører i egen bil frem for flyveren og havde en fantastisk tur derned med min kammerat Henrik (som var Co-driver og taskebærer 😉 hvor vi fik set meget undervejs. Jeg havde indlogeret mig hjemmefra på et af de hoteller som organisationen havde anbefalet og også forhandlet nogle gode tilbud hjem til os deltagere. Det har været en kæmpe oplevelse. Jeg deltager for at opleve andre kulturer, det helt unikke sammenhold og fællesskab vi har. Jeg kendte ikke mange på forhånd, men der er bare en samhørighed lige fra start og alle er interesserede i det sammenhold som opstår, alle tager godt imod hinanden. Jeg deltager ligeledes for at opleve forskellige teknikker og få sparring omkring massage. Alle giver og tager og der er så meget “kærlighed” mellem deltagerne og så er jeg der selvfølgelig for at konkurrere. 

NU glæder jeg mig til VM i juni hvor jeg selvfølgelig igen vil deltage og hvor jeg igen skal se hele min “ massage-familie”. 

M.v.h.

Preben Hye
Hyes-massage.dk

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på Instagramog find mere inspiration

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på  Twitterog find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.