Inspiration

Massage og blufærdighed

Mens vi venter på DM i Massage 2020 har Dansk Massageforbund lånt udvalgte artikler fra Tengbjerg Massørskoles MassørNyt.

En af de vigtigste ting man skal tage hensyn til, er patientens blufærdighed. Krænker man en patients blufærdighed hvad enten man er læge, kiropraktor eller massør, kan man meget nemt komme galt af sted. Det drejer sig for, som massør, at vise, man tager hensyn til klintens blufærdighed. Dette skaber fra patientens side en tryghed til den behandlende massør, og patienten slapper bedre af under massagen og føler, behandlingen har været en god oplevelse. Placeboeffekten er også større ved en tryg og god behandling, hvor man ikke på noget tidspunkt har følt sin blufærdighed krænket.

Eksempler hvorpå man tager hensyn til patientens blufærdighed:

 

  • Fortæl grundigt hvor meget tøj Patienten skal have af, og informerer derefter patienten i, at du går ud og vasker hænder, mens patienten afklæder sig. Patienten kan derefter klæde sig af alene, og lægge sig op på briksen (husk at briksen ikke må være for høj, så personen ikke kan komme op!).

 

  • Bank på inden du træder ind i lokalet igen.

 

  • Læg patientens håndklæde over trusserne, hvad enten han/hun ligger på maven eller ryggen.

 

  • Pak derefter patienten ind de steder, hvor han/hun ikke skal masseres. Husk selvom massøren har det varmt, er den afklædte patients varmeafgivelse stor.

 

  • Når patienten vender sig, holder man hans/hendes håndklæde over bryst området.

 

  • Når der skal arbejdes i lændeområdet, så læg håndklædet under elastikken på trusserne og træk i håndklædet. Træk ikke i trusserne.

 

  • Har man evt. glemt eller undladt at fjerne strømper, bh. Etc. Skal patienten selv aftage disse. Det vil være forholdsvis nemt for massøren, at aftage patientens bh. Når hun ligger på maven; men mange vil føle det virker for intimt, at en fremmed aftager ens undertøj.

 

  • Har man fundet spændinger eller problemer i et område, skal man som en god massør altid give patienten et par udspændingsøvelser med hjem. For korrekt instruktion skal patienten altid selv udfører øvelserne, men her vil man dog altid først lade patienten få sit tøj på. Udspændinger i afklædt tilstand forsvares, hvis de udføres passivt på briksen.

 

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på Instagram og find mere inspiration

Følg skoleleder Jeppe Tengbjerg på  Twitter og find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.