Nyhed

Hvad er Hot Stone Massage?

  1. Historik

Verden over diskuterer man stadig hvem der egentlig fandt på at lægge varme sten på kroppen.

Helt tilbage fra det 6. århundrede kan man finde optegnelser fra både Kina og Japan på hvordan man brugte varme sten for at åbne medianerne (energibanerne) i kroppen. Stenene blev også lagt ved, og på de forskellig chakra punkter på kroppen. Chakra punkterne er kroppens energi centre.

Oprindeligt har de nordamerikanske india­nere masseret med sten varmet i solen og kølet i bækkens vand gennem generationer. Der er en lang række ceremonier hvor hvert massagestrøg, der er en bøn i sig selv. Mange medicinfolk/shamaner/hekse blandt oprin­delige folkeslag over hele verdenen har haft metoder for at anvende sten i deres arbejde. Lige fra japanske munke som anvendte dem i bæltet for at beskytte mod sultfornemmelse under faste, kvinder som havde underlivss­merter og lige op til 1700-tallet i Europa var det en kendt praksis blandt såkaldte hekse.

Stenmassage er en oprindelig traditionel behandlingsform, som i nutiden tager mange forskellige former. Denne massage bringer generelt balance tilbage i krop, sind og ånd. Stenmassage kan rette sig mod behandling af fysiske symptomer og skader på samme måde som traditionel fysiurgisk massage, eller det kan være en sanselig og dybt afslappende wellness oplevelse.

Andre optegnelser viser at både Ægypten og det gamle Romerrige brugte både varme og kolde sten.

Behandling med varme sten gik lidt i stå, fordi der kom stor fokus på blandt andet akupunktur, cupping og andre behandlingsformer, så det var først da Mary Nelson, USA i 1993 genoptog behandlingen med varme sten at der for alvor kom en opblomstring i behandlingen igen.

 

  1. Hot stone

Hot stone massage er en blid massage der giver varme og afslapning til krop og sjæl. Massagen gives med varme sten og udføres med lange dybe strøg. Varmen fra stenene er meget effektiv til at få musklerne til at slappe af. Massagen beroliger nervesystemet, skaber balance i kroppens energisystem og skaber er en god stimulans for kredsløbet og lymfesystemet.

Behandlingen kan udføres på enhver form for behandlerbriks.

Massagen med de varme sten er blandt andet med til følgende:

–          Afspænder i dybden

–          Afstresser kroppen

–          Afspænder muskler og led

–          Øger blodcirkulationen og dermed ilttransporten rundt i kroppen

–          Fjerner affaldsstoffer

 

  1. Placering af sten og behandling

Der findes mange måder og metoder man kan anvende i forbindelse med hot stone massage. Man kan vælge at lægge stenene på medianbanerne eller på chakracentrene, man kan vælge at lægge dem på eller under personen. Der findes ikke kun en korrekt måde/metode. Behandleren finder selv din egen stil.

Ved en almindelig behandling anvender de fleste behandlere ca. 64 sten.

De store sten bruges ofte hvor der skal opvarmes et større område. De er ofte også ret tunge og vil næppe egne sig til at massere med. De helt små sten anvendes til tæerne. De lidt mere spidse sten bruges til at massere f.eks. triggerpunkter med, eller hvor behandleren har brug for at være mere specifik. De glatte sten bruges til ansigtet hvor man som regel ikke bruger olie.

På blandt andet Tengbjerg Massørskole i Næstved kan Danske massører lærer Hot Stone Massage hvor kursisterne lærer en blanding af meridian/chakra/muskel behandling.

Ved DM i Massage og ved VM i Massage som afholdes hvert år af det Internationale Massageforbund IMA er Hot Stone Massage altid repræsenteret.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration

Følg skolen på Twitter og find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

2 thoughts on “Hvad er Hot Stone Massage?

Lukket for kommentarer.