InspirationNyhed

Fremtidens massører

Den sidste måned har været utrolig spændende og lærerig. På grund af min rolle som grundlægger og daglig leder af Det Internationale Massageforbund (IMA) og Dansk Massageforbund og fordi jeg sammen med mine samarbejdspartnere fra ind- og udland, har afholdt 2 verdensmesterskaber med deltagere fra mere en 50 forskellige lande, er jeg blevet tilbudt at være foredragsholder og dommer ved først de russiske mesterskaber i år og senere de Britiske mesterskaber i massage.

At opleve massagebranchen i to så store lande har været utrolig berigende. Russerne var utrolig skarpe på især Spa massage og briterne var meget symptombehandlings orienteret.

Det har været vigtigt for mig at finde de massagemetoder der virkelig appellere til mig. At få mine holdninger og tanker bekræftet eller afkræftet. Som tidligere superliga fodboldspiller og udenlandsprofessionel og nu en meget ældre veteranspiller med stive muskler og led er jeg naturligvis meget interesseret i hvad der kunne gavne mig selv og min krop.

De som kender mig ved at jeg er en stor fan af Thai Yoga Massage på grund af kombinationen af tryk, stræk og ledrotation, gjort i et roligt og meditativt tempo. Tilbage i 2017 vandt thailandske Naree Seume den store finale ved verdensmesterskaberne. En finale hvor vinderne af de 5 store massagekategorier mødte hinanden. Naree vandt suverænt finalen med sin thai yoga massage og bekræftede ganske enkelt at thai yoga massage kan noget mere end de andre metoder hvis det bliver gjort rigtigt.

Så Thai Yoga Massage har en stor fremtid på verdensplan. På Tengbjerg Massørskole uddanner vi Thai Yoga Massører og har gjort det siden 2012. I Andrea Putrino har vi Danmarks dygtigste massagelærer i Thai Yoga Massage og det er jeg meget stolt af. Hun er iøvrigt både dommer ved DM og VM i Massage. Læs mere her.

Massageverden har dog en udfordring. Langt de fleste skoler i indland og udland drives af ikke uddannede massagelærere og skoleejere. (Langt de fleste er selvlærte). Andrea Putrino er uddannet Thai Yoga massørlærer fra ITM i Thailand. Der findes ikke mange andre steder hvor det er muligt, at uddanne sig til massagelærer. Det Internationale Massageforbund arbejder på at udvikle en massagelærer-uddannelse, men det ligger endnu et stykke ude i fremtiden.

I USA er en anden metode kendt som Bodywork stormende på vej frem. Den indeholder visse ligheder med Thai massagen. Grundlæggende igen en blanding af tryk, rolige og yndefulde ledrotationer, krydret med mange gode stræk, gjort i et roligt tempo. Den kan måske minde lidt om det vi kender som kropsterapi herhjemme i Danmark. Det kunne være Body SDS, Manuvision og Totum, dog ikke med de kraftige pulserende bevægelser som man kender fra disse ellers udmærket behandlingsformer, og som vi i øvrigt i Danmark godt kan være lidt stolte af.

Vi har dog et pænt stykke op til verdenseliten, som de to seneste verdensmesterskaber også viser, for til trods for af verdensmesterskaberne er blevet afholdt i Danmark disse to år, er det endnu ikke lykkedes vores ellers dygtige danske deltagere at få hverken en medalje i nogle af kategorierne eller nå den store finale (men det tænker jeg nok skal komme).

En anden ting som jeg føler har stort potentiale er Stolemassage. Det møder nogle gange modstand og jeg betragter det som uvidenhed overfor mulighederne på stol. Stolemassage kan gives på mange måder og kan blandes på alle mulige måder. Klassisk er det tit en trykpunktsmassage der gives (oprindeligt shiatsu eller akupressur inspireret), men det kan sagtens blandes med fysiurgisk massage og f.eks. kinesisk Tui Na massage. Særligt i år har jeg fået bekræftet at Stolemassage har en stor fremtid. Dels var den samlede vinder af det engelske mesterskab en Stolemassør (Mario De Sousa) og dels vandt israelske Moshe Moreno sølv i den store finale ved VM 2018 med sin fantastiske Stolemassage behandling.

Den klassiske massage også kendt som Fysiurgisk massage er på ingen måde på vej ud, men dog i kraftig udvikling og metoden låner f.eks. flere og flere greb fra blandt andet lomi-lomi massagemetoden og MFR-metoden (Myofascial release).

Disse erfaringer, jeg har gjort mig har løbende fået mig til ændre massørskolens uddannelser så kursisterne tager en fremtidssikret uddannelse.

Ovenstående massagemetoder kan opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Hvis du vil teste din viden om massage i Danmark, kan du gøre det her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagramog find mere inspiration

Følg skolen på Twitterog find mere inspiration

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.